Deluxus Istrianicus

ShareTweetSave
1

Puno ime: Deluxus Istrianicus (Iliti kad Zagrepčanec poželi postati Istranin)

Ovo je recept za kojeg je potrebno probuditi u sebi drevne istarske potisnute vještine te postati jedno s gospodinom boškarinom. Također, ovo je recept koji će se raditi kada vam firma konačno isplati silne neisplaćene prekovremene, kada tetka posjeti iz Njemačke te pogotovo kada vam perzijski princ poželi ostaviti svo nasljeđe u zamjenu za kreditnu karticu i 3 broja odostraga.

Šalu na stranu, s ovime ćete svakako oduševiti kome god ovaj burger pravili, bilo obitelji, kolegama, prijateljima ili neprijateljima. Pa krenimo s pripremom.

2

Pljeskavice boškarina potrebno je ostaviti na sobnoj temperaturi 30 do 60 min. Čim ih izvadite začinite ih po volji solju i paprom te ih premažite Zvijezda maslinovim uljem. Ovo je sasvim dovoljno začina koji će dodatno istaknuti puni okus ovog kvalitetnog mesa.

3

Umak Istrianicus

Za ovaj umak svakako je ključna uvijek vjerna Zvijezda majoneza. Jednu vrećicu (90 g) pomiješajte s 1 žličicom mljevenih crnih tartufa. Naribajte jednu jušnu žlicu istarskog tvrdog kravljeg sira te dobro promiješajte. Ovo će dati punoću okusa te garantira ako sav umak ne ode u sendvič da će se već naći oni koji će oblizati prste.

4

Pljeskavicu pecite na jakoj vatri (grill tavi ili roštilju premazanim Zvijezda maslinovim uljem). Prilikom pečenja, samo jednom okrenite pljeskavicu. Pecite za medium rare obje strane 3 min (za nas ljubitelje blago crvene sredine), a za well done 3 min prvu i 5 min drugu stranu. Odmah nakon okretanja stavite jednu odrezanu tanju šnitu istarskog tvrdog kravljeg sira kako bi se uspio otopiti. (graniči s polutvrdime tako da se solidno topi)

Paralelno nakon okretanja prepecite 60 sec 3 šnite istarskog žlomprta, taman kako bi postao blago hrskav. Nakon toga prebacite ga na vrh pljeskavice i sira.

Peciva po volji prepecite pred kraj, obje strane 30-60 sec.

Luk narežite na kolutiće, a cherry rajčicu na male šnite.

5

Jedino što preostaje je dobro namazati obje šnite peciva s Istrianicus umakom te redom slagati odozdo prema gore:

Zelena salata, pljeskavica, sir, žlomprt, luk, cherry rajčica.

Na vrh, putem čačkalice, obavezno dodati Zvijezda zelenu maslinu, jer bez ovoga to jednostavno nije to. 🙂

A sada pođite upoznati gospodina boškarina i neka vam je u slast!

 90 g Zvijezda majoneze
 200 g Pljeskavice od boškarina
 3 šnita Istarskog žlomprta
 1 žličica Crnih mljevenih tartufa
 Istarski tvrdi kravlji sir (Špin)
 100 g Hamburger peciva
 1 mala glavica Ljubičastog luka
 Zelena salata
 Cherry rajčica
 Zvijezda maslinovo ulje
 1 kom. Zvijezda otkoštičene zelene masline

NAMIRNICE

 90 g Zvijezda majoneze
 200 g Pljeskavice od boškarina
 3 šnita Istarskog žlomprta
 1 žličica Crnih mljevenih tartufa
 Istarski tvrdi kravlji sir (Špin)
 100 g Hamburger peciva
 1 mala glavica Ljubičastog luka
 Zelena salata
 Cherry rajčica
 Zvijezda maslinovo ulje
 1 kom. Zvijezda otkoštičene zelene masline

Način pripreme

1

Puno ime: Deluxus Istrianicus (Iliti kad Zagrepčanec poželi postati Istranin)

Ovo je recept za kojeg je potrebno probuditi u sebi drevne istarske potisnute vještine te postati jedno s gospodinom boškarinom. Također, ovo je recept koji će se raditi kada vam firma konačno isplati silne neisplaćene prekovremene, kada tetka posjeti iz Njemačke te pogotovo kada vam perzijski princ poželi ostaviti svo nasljeđe u zamjenu za kreditnu karticu i 3 broja odostraga.

Šalu na stranu, s ovime ćete svakako oduševiti kome god ovaj burger pravili, bilo obitelji, kolegama, prijateljima ili neprijateljima. Pa krenimo s pripremom.

2

Pljeskavice boškarina potrebno je ostaviti na sobnoj temperaturi 30 do 60 min. Čim ih izvadite začinite ih po volji solju i paprom te ih premažite Zvijezda maslinovim uljem. Ovo je sasvim dovoljno začina koji će dodatno istaknuti puni okus ovog kvalitetnog mesa.

3

Umak Istrianicus

Za ovaj umak svakako je ključna uvijek vjerna Zvijezda majoneza. Jednu vrećicu (90 g) pomiješajte s 1 žličicom mljevenih crnih tartufa. Naribajte jednu jušnu žlicu istarskog tvrdog kravljeg sira te dobro promiješajte. Ovo će dati punoću okusa te garantira ako sav umak ne ode u sendvič da će se već naći oni koji će oblizati prste.

4

Pljeskavicu pecite na jakoj vatri (grill tavi ili roštilju premazanim Zvijezda maslinovim uljem). Prilikom pečenja, samo jednom okrenite pljeskavicu. Pecite za medium rare obje strane 3 min (za nas ljubitelje blago crvene sredine), a za well done 3 min prvu i 5 min drugu stranu. Odmah nakon okretanja stavite jednu odrezanu tanju šnitu istarskog tvrdog kravljeg sira kako bi se uspio otopiti. (graniči s polutvrdime tako da se solidno topi)

Paralelno nakon okretanja prepecite 60 sec 3 šnite istarskog žlomprta, taman kako bi postao blago hrskav. Nakon toga prebacite ga na vrh pljeskavice i sira.

Peciva po volji prepecite pred kraj, obje strane 30-60 sec.

Luk narežite na kolutiće, a cherry rajčicu na male šnite.

5

Jedino što preostaje je dobro namazati obje šnite peciva s Istrianicus umakom te redom slagati odozdo prema gore:

Zelena salata, pljeskavica, sir, žlomprt, luk, cherry rajčica.

Na vrh, putem čačkalice, obavezno dodati Zvijezda zelenu maslinu, jer bez ovoga to jednostavno nije to. 🙂

A sada pođite upoznati gospodina boškarina i neka vam je u slast!

Deluxus Istrianicus