Print opcije:

Delišan

 100 g junetine
 50 g svinjska slavonska kobasica by Punica (a može i kupovna)
 1 kom. hambi pecivo by Cura (a može i kupovno)
 2 kom. pancete by Ćaća (a može i kupovna)
 2 šnita dimljenog sira
 1 kom. cherry rajčice
 2 list(a) salate (radič, rukola...) by Majka (a može i kupovno)
 1 kom. krastavac
 1 kom. kapule/luka (ovisno kupujem li ja ili Ona)
 2 žlice Zvijezda majoneze
 1 žlica Jack Daniels whiskeya
1

Prema definiciji riječnika zaboravljenih dalmatinskih riječi delišan znači luksuz, a recept za ukusni mesni delišan slijedi

2

Umak - dvije žlice Zvijezda majoneze pomiješati s jednom manjom žlicom whiskeya + na sitno narezati krastavac i sve zajedno pomiješati

3

Salata - radič i rukolu operi, osuši i iskidaj na sitnije komade; cherry rajčicu nareži na šnite

4

Panceta i kapula - na masni papir posložiti narezanu kapulu (na tanje šnite) i tanko narezanu pancetu. Peći u pećnici na 200 stupnjeva 10-15 minuta dok panceta ne postane hrskava

5

Zamoliti curu da napravi/ispeče hambi peciva, a možeš i kupiti. Kako bilo, prerezati ih na pola i kratko s unutarnje strane staviti na vruću tavu da se ugriju i malo zapeku.

6

Meso - pomiješaj (junetinu i svinjetinu) i napravi oblik veličine kao što je pecivo. Koristili smo već začinjenu kobasicu pa nije bilo potrebe dodavati još nešto, ali po potrebi dodati začine. Peći na tavi. Kad je meso pri kraju dodati naribani sir na meso i kratko držati na tavi kako bi se sir brže i lakše otopio.

7

Gornji i donji dio peciva namazati umakom, na donji dio staviti meso sa sirom, dodati salatu, rajčicu i luk te za kraj pancetu. Preklopiti gornjim djelom peciva.

8

Dobar tek!

Nutrition Facts

Servings 1