Debela Vegica Legica

ShareTweetSave
1

Tofu kajgana sendvič ! Ovaj sendvič je odlična stvar za sad nadolazeći Uskrs, jer ga možete kombinirati i s dipom od pomiješane Omegol majoneze, malo limuna i hrena. A super paše i uz kisele krastavčiće.
Tradicionalno ne-tradicionalni doručak na veganski način !

2

Tvrdi tofu dobro ocijediti.
Od brašna, prstohvata kurkume, malo senfa, malo Omegol majoneze i sojinog mlijeka stvoriti smjesu kao za palačinke, treba jako malo. Sve skupa oko tri žlice da ispadne.

U to prstima nadrobiti tofu i nasjeckati veganske kobase na sitno, posoliti dobro, te začiniti začinima, odokativno kako volite i sve dobro promiješati.

Na malo nauljenu tavu , kratko prodinstati nasjeckani mladi luk i papriku, nakon toga ubaciti smjesu od tofua i sve još malo pržiti par minuta uz miješanje.
Skinuti s vatre i dodati nasjeckani svježi špinat koji će se lagano opustiti od toplog tofua.

Prepoloviti somun, pa naribati na jednu stranu šaku veganskog sira, te na to dodati predhodno odrađeni tofu.
Možete dodati još malo nasjeckanog svježeg mladog luka ili medvjeđeg luka (sremuš).
Zatim naribati još šaku veganskog sira preko, te poklopiti s drugom polovicom somuna, pa sve zapeči u sendvič mejkeru ili tosteru.
Nakon što ste uspjeli malo sačekati da se ohladi , otvoriti somun i dodati obilno Omegol majoneze !

 150 g tofua
 1 kom. mladog luka
 1 cup svježeg špinata
 10 g veganske sejtan ljute dimljene kobasice
 30 g svježe crvene rog paprike
 50 g Omegol Zvijezda majoneza
 2 žlice brašna (bilo kojeg)
 100 ml sojinog mlijeka (ili nekog drugog biljnog, nezaslađenog)
 ½ somuna (malo većeg)
 začini ( sol, svježi papar, kurkuma, dimljena paprika, origano )
 2 žlice ulja
 1 cup veganskog topivog tvrdog sira

NAMIRNICE

 150 g tofua
 1 kom. mladog luka
 1 cup svježeg špinata
 10 g veganske sejtan ljute dimljene kobasice
 30 g svježe crvene rog paprike
 50 g Omegol Zvijezda majoneza
 2 žlice brašna (bilo kojeg)
 100 ml sojinog mlijeka (ili nekog drugog biljnog, nezaslađenog)
 ½ somuna (malo većeg)
 začini ( sol, svježi papar, kurkuma, dimljena paprika, origano )
 2 žlice ulja
 1 cup veganskog topivog tvrdog sira

Način pripreme

1

Tofu kajgana sendvič ! Ovaj sendvič je odlična stvar za sad nadolazeći Uskrs, jer ga možete kombinirati i s dipom od pomiješane Omegol majoneze, malo limuna i hrena. A super paše i uz kisele krastavčiće.
Tradicionalno ne-tradicionalni doručak na veganski način !

2

Tvrdi tofu dobro ocijediti.
Od brašna, prstohvata kurkume, malo senfa, malo Omegol majoneze i sojinog mlijeka stvoriti smjesu kao za palačinke, treba jako malo. Sve skupa oko tri žlice da ispadne.

U to prstima nadrobiti tofu i nasjeckati veganske kobase na sitno, posoliti dobro, te začiniti začinima, odokativno kako volite i sve dobro promiješati.

Na malo nauljenu tavu , kratko prodinstati nasjeckani mladi luk i papriku, nakon toga ubaciti smjesu od tofua i sve još malo pržiti par minuta uz miješanje.
Skinuti s vatre i dodati nasjeckani svježi špinat koji će se lagano opustiti od toplog tofua.

Prepoloviti somun, pa naribati na jednu stranu šaku veganskog sira, te na to dodati predhodno odrađeni tofu.
Možete dodati još malo nasjeckanog svježeg mladog luka ili medvjeđeg luka (sremuš).
Zatim naribati još šaku veganskog sira preko, te poklopiti s drugom polovicom somuna, pa sve zapeči u sendvič mejkeru ili tosteru.
Nakon što ste uspjeli malo sačekati da se ohladi , otvoriti somun i dodati obilno Omegol majoneze !

Debela Vegica Legica