Daisy

ShareTweetSave
1

Pecivo od koprive : Mlade vrške koprive blanširati i usitniti u blenderu.
U mlaku vodu dodati suhi kvasac ,šećer i malo brašna i ostaviti da proradi. Zatim brašno,sol,nadošli kvas umijesiti uz postepeno dodavanje koprive i masl.ulja. Izraditi mekano tijesto i ostaviti da udvostruči volumen. Tada formirati oblike peciva po želji i peći na 180 stupnjeva cca 30 min.
Pljeskavice od tikvica: Narendanu tikvicu posoliti da pusti vodu i ocijediti. U zdjeli pomiješati jaje, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, parmezan, Zvijezda čili majonezu i iscijeđene tikvice. Praviti pljeskavice i formirane staviti na masni papir. Peći na 200 stupnjeva dok ne porumene. Jako su jednostavne za napraviti i jako su fine. Gotove za čas posla. U pljeskavici Zvijezda čili majoneza daje onaj završni "štih" okusa što će gurmani lako prepoznati.
Slaganje sendviča: Na prerezanu donju polovinu sendviča obilato namazati Zvijezda delikates majonezom, zatim mini mozarellu , krastavac , paradajz, pljeskavicu od tikvice, sir cheddar i vratiti na kratko u pećnicu da se malo otopi. Zatim slagati paradajz, ljubičasti luk i odozgo Zvijezda delikates majonezu. Još dolazi salata matovilac i kao dekoracija jestivo cvijeće tratinčice. Poznato je da je cvijeće sve više zastupljeno u gastronomiji i da pozitivno utječe na raspoloženje. Tratinčica je hrana sa livada, od davnina zastupljena u narodnoj medicini za čišćenje organizma, liječenje iscrpljenosti i jača imunitet, djeluje protuupalno.
Ovaj sendvič je poseban prvenstveno što je zdrav, kopriva je idealna za čišćenje i oporavak organizma, ali i za snažnu prevenciju brojnih zdravstvenih tegoba. Kopriva sadrži visoku količinu vitamina C, B2, željeza, kalcija, fosfora, magnezija, a s obzirom na široki krug blagonaklonog djelovanja na zdravlje, potrudite se uvrstiti je što češće u vaše jelovnike.
Također pljeskavica od tikvica će osvojiti sve ljubitelje dobrih sendviča, ne samo vegeterijance. Posebnu sočnost joj daje Zvijezda majoneza . I da, pljeskavica iz pećnice je puno zdravije jer sadrže puno manje masnoće.

 5 kom. PECIVO OD KOPRIVE
 500 g brašno gl.
 1 kom. suhi kvasac
 1 žličica šećer
 1 žličica sol
 200 ml voda
 200 g kopriva
 4 kom. PLJESKAVICA OD TIKVICE
 1 kom. tikvica ( veća)
 4 žlice kukuruzno brašno
 1 kom. jaje
 1 žlica parmezan
 1 žličica prašak za pecivo
 1 žličica sol
 ½ žličica papar
 2 kom. SASTOJCI U SENDVIČU
 5 kom. mini mozarella
 5 šnita paradjz
 5 šnita svježi krastavac
 1 kom. pljeskavica
 3 kom. listići sira cheddar
 ½ kom. ljubičasti luk
 20 list(a) matovilac
 3 kom. tratinčica

NAMIRNICE

 5 kom. PECIVO OD KOPRIVE
 500 g brašno gl.
 1 kom. suhi kvasac
 1 žličica šećer
 1 žličica sol
 200 ml voda
 200 g kopriva
 4 kom. PLJESKAVICA OD TIKVICE
 1 kom. tikvica ( veća)
 4 žlice kukuruzno brašno
 1 kom. jaje
 1 žlica parmezan
 1 žličica prašak za pecivo
 1 žličica sol
 ½ žličica papar
 2 kom. SASTOJCI U SENDVIČU
 5 kom. mini mozarella
 5 šnita paradjz
 5 šnita svježi krastavac
 1 kom. pljeskavica
 3 kom. listići sira cheddar
 ½ kom. ljubičasti luk
 20 list(a) matovilac
 3 kom. tratinčica

Način pripreme

1

Pecivo od koprive : Mlade vrške koprive blanširati i usitniti u blenderu.
U mlaku vodu dodati suhi kvasac ,šećer i malo brašna i ostaviti da proradi. Zatim brašno,sol,nadošli kvas umijesiti uz postepeno dodavanje koprive i masl.ulja. Izraditi mekano tijesto i ostaviti da udvostruči volumen. Tada formirati oblike peciva po želji i peći na 180 stupnjeva cca 30 min.
Pljeskavice od tikvica: Narendanu tikvicu posoliti da pusti vodu i ocijediti. U zdjeli pomiješati jaje, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, parmezan, Zvijezda čili majonezu i iscijeđene tikvice. Praviti pljeskavice i formirane staviti na masni papir. Peći na 200 stupnjeva dok ne porumene. Jako su jednostavne za napraviti i jako su fine. Gotove za čas posla. U pljeskavici Zvijezda čili majoneza daje onaj završni "štih" okusa što će gurmani lako prepoznati.
Slaganje sendviča: Na prerezanu donju polovinu sendviča obilato namazati Zvijezda delikates majonezom, zatim mini mozarellu , krastavac , paradajz, pljeskavicu od tikvice, sir cheddar i vratiti na kratko u pećnicu da se malo otopi. Zatim slagati paradajz, ljubičasti luk i odozgo Zvijezda delikates majonezu. Još dolazi salata matovilac i kao dekoracija jestivo cvijeće tratinčice. Poznato je da je cvijeće sve više zastupljeno u gastronomiji i da pozitivno utječe na raspoloženje. Tratinčica je hrana sa livada, od davnina zastupljena u narodnoj medicini za čišćenje organizma, liječenje iscrpljenosti i jača imunitet, djeluje protuupalno.
Ovaj sendvič je poseban prvenstveno što je zdrav, kopriva je idealna za čišćenje i oporavak organizma, ali i za snažnu prevenciju brojnih zdravstvenih tegoba. Kopriva sadrži visoku količinu vitamina C, B2, željeza, kalcija, fosfora, magnezija, a s obzirom na široki krug blagonaklonog djelovanja na zdravlje, potrudite se uvrstiti je što češće u vaše jelovnike.
Također pljeskavica od tikvica će osvojiti sve ljubitelje dobrih sendviča, ne samo vegeterijance. Posebnu sočnost joj daje Zvijezda majoneza . I da, pljeskavica iz pećnice je puno zdravije jer sadrže puno manje masnoće.

Daisy