Csáktornya (Čakovečki sendvič)

ShareTweetSave
1

Čakovečki sendvič sadrži namirnice specifične za Međimurje. Langoši su preuzeti iz mađarske kuhinje koja je utjecala na razvoj međimuske gdje su langoši česta hrana. Ipak je Međimurje bilo dio Mađarske u povijesti i s njom graniči 😉
Langoši:
U mlako mlijeko staviti kvasac i šećer te čekati da se digne. Tu smjesu dodamo u brašno. Također dodamo jogurt, jaje i sol te sve zajedno pomiješamo-ostavimo da se digne. U tijesto umijesimo bučine sjemenke.
Iz dobivenog tijesta koje prethodno razvaljamo napravimo langoše te ih pečemo u vrućem ulju. Minutu sa svake strane.
Na ohlađeni langoš stavimo šnite sušenog mesa i sira. Na to stavimo ukiseljeni luk, Zvijezda majonezu s malo bučinog ulja te sve posipamo mljevenim čvarcima i preklopimo drugim langošom.

Dobar tek!

 500 g glatkog brašna
 200 ml jogurta
 0,10 l mlakog mlijeka
 1 jaje
 1 svježi kvasac
 1 žličica soli
 1 ukiseljeni luk
 5 šnita mesa z tiblice(sušeno meso)
 2 šnita kozjeg sira
 1 žlica Zvijezda majoneze
 mljeveni čvarci
 bučine sjemenke
 1 žličica bučinog ulja

NAMIRNICE

 500 g glatkog brašna
 200 ml jogurta
 0,10 l mlakog mlijeka
 1 jaje
 1 svježi kvasac
 1 žličica soli
 1 ukiseljeni luk
 5 šnita mesa z tiblice(sušeno meso)
 2 šnita kozjeg sira
 1 žlica Zvijezda majoneze
 mljeveni čvarci
 bučine sjemenke
 1 žličica bučinog ulja

Način pripreme

1

Čakovečki sendvič sadrži namirnice specifične za Međimurje. Langoši su preuzeti iz mađarske kuhinje koja je utjecala na razvoj međimuske gdje su langoši česta hrana. Ipak je Međimurje bilo dio Mađarske u povijesti i s njom graniči 😉
Langoši:
U mlako mlijeko staviti kvasac i šećer te čekati da se digne. Tu smjesu dodamo u brašno. Također dodamo jogurt, jaje i sol te sve zajedno pomiješamo-ostavimo da se digne. U tijesto umijesimo bučine sjemenke.
Iz dobivenog tijesta koje prethodno razvaljamo napravimo langoše te ih pečemo u vrućem ulju. Minutu sa svake strane.
Na ohlađeni langoš stavimo šnite sušenog mesa i sira. Na to stavimo ukiseljeni luk, Zvijezda majonezu s malo bučinog ulja te sve posipamo mljevenim čvarcima i preklopimo drugim langošom.

Dobar tek!

Csáktornya (Čakovečki sendvič)