Print opcije:

Croatomeza

 2 kriška Domaćeg kruha (bijelo pirovo brašno)
 2 kom. Domaćih jaja (kokoši Hrvatica)
 4 žlice Zvijezda majoneze
 3 pt Svježih listića lavande
 1 kom. Ličkog krumpira
 2 žlice Sitno sjeckanih domaćih čvaraka (crne slavonske autohtone pasmine)
 2 kriška Domaćeg kozijeg sira
 3 kom. Domaćeg mladog bijelog luka
 2 žličica Domaćeg pekmeza od šipka
 1 pt Ninske cvjetne soli
 1 pt Crnog papra
 1 žličica Zvijezda kokosove masti
 200 ml Domaćeg crnog vina
1

Izradi jaja, 2 žličice majoneze i lavandu, natopi kruh i peći na kokosovoj masti.
Oguljeni krumpir sjeći na tanje ploške i složiti na tavu u obliku kriške kruha, gore popapriti, posoliti, raspodijeliti čvarke, sitno isjeckati 1 mladi bijeli luk, staviti sir i do zlatno žute boje pržiti na kokosovoj masti s obje strane.
Za umak izraditi majonezu i pekmez te staviti na šnitu kruha zatim ohlađen nadjev od krumpira, zvijezda majonezu i preostali sjeckani bijeli luk. Gore još drugu šnitu kruha i naravno poslužiti uz čašu domaćeg crnog vina.
Obavezno pročitajte poruku na ubrusu.
Dobar tek

Nutrition Facts

Servings 1