Print opcije:

Črnkas Style Club Sendvič

 180 g svinjskog filea u komadu
 3 žlice soja sosa
 1 žlica slatkog soja sosa
 1 žličica sušenog mljevenog feferona
 2 žličica slatke mljevene paprike
 3 žlice kečapa
 1 kom. ljubičasti luk
 1 kom. češanj češnjaka
 2 žlice smeđeg šećera
 60 ml aceta balsamica
 4 kom. trakice dalmatinske pancete
 12 list(a) mladog špinata
 1 kom. kajzerica
 1 kom. Zvijezda majoneze
1

Na Črnkasu se roka Zvijezda.

Marinirajte pola svinjskog filea (moj komad je bio 180g, dovoljno za dva sendviča :) u mješavini 3 žlice soja sosa, 1 žlice slatkog soja sosa, mljevenog sušenog feferona ovisno koliko ljuto želite, malo slatke crvene paprike, soli, papra, 3 žlice kečapa i malo ulja. Ostavite ga tako u marinadi oko pola sata do sat vremena, iako se može peći i nakon 10ak minuta.
Peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta (povremeno premazujte marinadom) i onda jos 2-3 minute na grill.

Srednje veliki ljubičasti luk narežite na trakice i dinstajte na najmanjoj vatri sa jednim češnjem gnječenog češnjaka, ulja, 2 žlice smeđeg šećera, malo slatke crvene paprike, soli, papra i oko 60ml aceta balsamica. Nakon 15ak minuta gledajte kada luk potamni do skoro crne boje i potpuno se karamelizira i počne raspadati. Kad se to dogodi, karamelizirani luk je gotov.

Trakice dalmatinske pancete ispržite u tavi dok nisu tamno crvene boje i hrskave.

Stavite donji dio kajzerice na daskicu, na nju naslažite redom: karamelizirani luk, friški mladi špinat (s Dolca naravno :), tanko narezani svinjski file, pržene listiće dalmatinske pancete te poklopite sve gornjim dijelom kajzerice čiju ste donju stranu prethodno dobro namazali Zvijezda Majonezom.

Ovaj sendvič zahtijeva malo više truda ali isplati se. Dobar tek!

Nutrition Facts

Servings 1