Pripremite sastojke za Coolen Kaboom! Zvjezdastični (za prijatelje Bombica):
Cherry rajčice i mladi luk nasjeckajte na sitno i začinite po guštu sa soli, paprom, maslinovim uljem i limunovim sokom. Usitnite pistacije. Ja ih volim nasjeckati nožem da ostanu krupniji komadići. Narežite sir na kriške debljine oko 0,5 cm.
Viškom marinade od rajčice i mladog luka natopite polovice peciva i zapecite ih na suhoj tavi.
Pripremite smjesu za pohanje sira:
Od jajeta i brašna napravite smjesu srednje gustoće, malo posolite. U drugoj posudi pomiješajte usitnjene pistacije s krušnim mrvicama. Kriške sira prvo uvaljajte u smjesu s jajetom, zatim u smjesu s pistacijama. Pazite da sir bude svuda prekriven. U tavici zagrijte suncokretovo ulje, pa na srednje jakoj vatri pohance ispržite s obje strane da se lijepo zarumene. Kada su gotovi, "potapkajte" ih kuhinjskim ručnicima da upiju višak ulja, tako će biti fini i hrskavi. Nemojte ih ostaviti da se cijede na kuhinjskim ručnicima, jer će se zalijepiti ako Vam je negdje iscurio sir.
Mmm...mljac, fiiini rastopljeni siiiir! :))
(Neznam za vas, meni već sline cure.)
Na pecivo složite redom: ranije pripremljenu rajčicu i mladi luk, fini slavonski kulen narezan na šnite, po dvije kriške pohanog sira. Dodajte majonezu preko pohanaca i poklopite sendvič s drugom polovicom peciva.
Ako ste ga radili prije ručka kao i ja, zaboravite na kuhanje ostatak dana - ovaj sendvič je prava Bombica! :)) Dobar tek Vam želim, uživajte u finom rastezljivom sireku, majonezi od koje ćete biti "zamusani" i ostalim divnoćama.
Sastojci navedeni u receptu dovoljni su za dvije Bombice ili jedan veeeeliki Coolen Kaboom! Zvjezdastični sendvič.
Servings 1