Print opcije:

Chilly Renzo

 domaće naan pecivo
 1 kom. Zvijezda majoneza
 1 kom. Zvijezda čili majoneza
 1 kom. Dukat President Salakis sir
 1 kom. zelena salata
 1 mala glavica mladi kupus
 1 kom. mladi luk/ljubičasti luk
 1 kom. rotkvica
 ½ žličica ljuta papričica
 1 cup mix. sezonskog povrća po želji
 1 žličica začini po želji (sol, biber, Vegeta)
 6 žličica tajni sastojak
1

Za početak ispeći domaće naan pecivo. Postoje razne verzije na internetu, ali ću svoju, barem zasad, zadržati za sebe. Taj ga tajni sastojak čini posebnim. Kada se ispeče premazati maslacem. (Savjet: držati naan u lagano zagrijanoj pećnici kako bi zadržao potpunu mekoću. Iako, i kada se ohladi jednako je ukusan, provjereno.)
Nakon što je pecivo spremno, ''bacamo'' se na sadržaj. Na malo ulja/maslaca/margarina, kako tko voli, ispeći mix. sezonskog povrća po želji (postoje i gotove kupovne verzije poput Ledo kineske ili meksičke mješavine), ali osobno više volim iskoristiti ono što je dostupno u (maminom i bakinom) vrtu :D. Dakle, u tavu sam na kockicu maslaca ubacila crvenu, zelenu i žutu papriku izrezanu na trakice, pola žličice sitno narezane ljute papričice, malo češnjaka, tajni sastojak i žličicu začina ''od oka''. Peći nekoliko minuta kako bi se okusi sjedinili.
Konačno, vrijeme je za slaganje sendviča.
U sredinu toplog naan-a složiti prethodno pripremljeno povrće te oko njega naribani mladi kupus. Na povrće dodati nekoliko kockica (ili naribati) President Salakis sira te taj sloj upotpuniti sa Zvijezda majonezom. Zatim staviti narezani mladi luk, kriške rotkvice, zelenu salatu te na nju nekoliko puta istisnuti Zvijezda čili majonezu – po želji dozirati količinu.
PS. Sendvič ne sadrži meso kako bi se mogao jesti tijekom npr. posta, ali ako netko voli (kao ja) može si dodati mariniranu piletinu izrezanu na trakice koju ispečem zajedno s povrćem.
U slast,
Ana!

Nutrition Facts

Servings 1