Print opcije:

Buđav lebac

 200 g Ribeye steak-a
 1 Pšenična pletenica
 4 kriška Domaće slavonske slanine
 100 g Cheddar sira
 1 mala glavica Luka
 1 Crvena paprika ( babura)
 3 list(a) Kristal salate
 4 žlice Zvijezda majoneze
 3 žlice BBQ umaka
 50 g Maslaca
 2 žlice Heinz Worchester umak
 1 žlica Cvijeta soli - Mljet
 30 ml Rakije šljivovice
 Zeleni i šareni papar
1

Priprema je počela rezanjem svježeg ribeye steak-a na trakice. Narezano meso sam stavio u marinadu od maslinovog ulja, cvijeta soli, kombinacije zelenog/šarenog papra i Worchester umaka. U frižideru se mariniralo otprilike 4 sata nakon čega je slijedio postupak izrade samog sendviča. Meso sam prepržio na maslacu dok nije poprimilo lijepu boju, premjestio ga s tave u posudu i ostavio da malo "odmori". Na istoj tavi sam pirjao luk i crvenu papriku baburu koje sam na kraju zalio rakijom šljivovicom i čekao dok alkohol ne ispari. Paralelno sam na drugoj tavi topio cheddar uz dodatak maslaca i vrhnja za kuhanje. U rolu sam grijao pšeničnu pletenicu koju sam prepolovio po pola. Redosljed slaganja sastojaka u sendvič je sljedeći : na donju polovicu peciva sam namazao zvijezda majonezu te na nju postavio salatu. Zatim dolazi meso na kojeg sam stavio pirjano povrće te sve prelio s rastopljenih sirom. Na sir dolazi domaća pečena slanina i BBQ umak.

P.S. možda nije najbolje uslikan ali je zato bio izrazito ukusan!