Bučko the I.

ShareTweetSave
1

KRUH:
Kruh od bučinog brašna i sjemenki koji smo sami pripremili u pekaču za kruh narežemo na tanke šnite, te jednu stranu premažemo sa mješavinom maslinovog ulja, češnjaka i malo soli. Kruh pečemo u tosteru kako bi postao hrskav i lijepe zlatnožute boje.

2

BUČKOVO SRCE:
File pilećih prsa istučemo da bude tanko te ga napunimo Sirom Podravcem i Slavonskim kulenom. Nakon toga meso začinimo te uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice. Meso pohamo dok ne bude lijepe zlatnožute boje.

3

4

ZVJEZDANI UMAK:
U manju zdjelicu stavimo dva nasjeckana kisela krastavca, žlicu vrhnja, par kapi limuna, te cijeli paket Zvijezda " Slanina" majoneze kako bi umak zasjao poput zvijezde.

5

BUČKO SALATA:
U manju zdjelicu stavimo rukola salatu, malo "alfa alfa" klica (nije obavezno, ali ih jako volim pa nisam mogla odoljeti), bučine sjemenke (koje smo prethodno prepržili u tavi kako bismo im obogatili okus), te malo bučinovog ulja i soli kako bismo salatu upotpunili.

6

SASTAVLJENJE SENDVIČA:
Na donju krišku kruha namazati obilno Zvjezdanog umaka, na njega staviti Bučkovo srce, zatim na njega položiti 4 kriške tanko narezane rajčice. Na to treba staviti Bučko salate čiji će sokovi oplemeniti ovaj sendvič. Na kraju sendvič završiti sa još jednom kriškom kruha premazanog Zvjezdanim umakom

7

ZADNJI KORAK:
Pozvati obitelj i prijatelje i zajedno uživati u okusima Hrvatske na jednom tanjuru. Dobar tek!

 500 g Pilećih prsa
 2 šnita Kruha od bučinih brašna i sjemenki
 1 kom. rajčica
 30 g Rukola salata
 1 kom. češnjak
 3 žlice Bučinih sjemenki
 5 g Alfa Alfa klica
 1 žlica Kiselog vrhnja
 2 žlice Bučinog ulja
 2 žlice Maslinovog ulja
 1 žličica sol/papar
 5 kriška Sira Podravac
 10 kriška Slavonskog kulena

NAMIRNICE

 500 g Pilećih prsa
 2 šnita Kruha od bučinih brašna i sjemenki
 1 kom. rajčica
 30 g Rukola salata
 1 kom. češnjak
 3 žlice Bučinih sjemenki
 5 g Alfa Alfa klica
 1 žlica Kiselog vrhnja
 2 žlice Bučinog ulja
 2 žlice Maslinovog ulja
 1 žličica sol/papar
 5 kriška Sira Podravac
 10 kriška Slavonskog kulena

Način pripreme

1

KRUH:
Kruh od bučinog brašna i sjemenki koji smo sami pripremili u pekaču za kruh narežemo na tanke šnite, te jednu stranu premažemo sa mješavinom maslinovog ulja, češnjaka i malo soli. Kruh pečemo u tosteru kako bi postao hrskav i lijepe zlatnožute boje.

2

BUČKOVO SRCE:
File pilećih prsa istučemo da bude tanko te ga napunimo Sirom Podravcem i Slavonskim kulenom. Nakon toga meso začinimo te uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice. Meso pohamo dok ne bude lijepe zlatnožute boje.

3

4

ZVJEZDANI UMAK:
U manju zdjelicu stavimo dva nasjeckana kisela krastavca, žlicu vrhnja, par kapi limuna, te cijeli paket Zvijezda " Slanina" majoneze kako bi umak zasjao poput zvijezde.

5

BUČKO SALATA:
U manju zdjelicu stavimo rukola salatu, malo "alfa alfa" klica (nije obavezno, ali ih jako volim pa nisam mogla odoljeti), bučine sjemenke (koje smo prethodno prepržili u tavi kako bismo im obogatili okus), te malo bučinovog ulja i soli kako bismo salatu upotpunili.

6

SASTAVLJENJE SENDVIČA:
Na donju krišku kruha namazati obilno Zvjezdanog umaka, na njega staviti Bučkovo srce, zatim na njega položiti 4 kriške tanko narezane rajčice. Na to treba staviti Bučko salate čiji će sokovi oplemeniti ovaj sendvič. Na kraju sendvič završiti sa još jednom kriškom kruha premazanog Zvjezdanim umakom

7

ZADNJI KORAK:
Pozvati obitelj i prijatelje i zajedno uživati u okusima Hrvatske na jednom tanjuru. Dobar tek!

Bučko the I.