Bombastična sengulica

ShareTweetSave
1

Pitanje zašto?
Kada sam razmišljala o hrvatskom sendviču misli su me odvele u prošlost i u djetinjstvo u ono vrijeme kada je baka na stol stavila češnjovke i čvarke, sva ona planinarenja i druženja koja su bila neizbježna bez češnjovki i čvaraka. I zašto ne spojit taj okus tradicije i stavit ga u sendvič. Kada ga probate znat ćete zašto sam odabrala baš ovaj sendvič. Okus tradicije uz zvijezda majonezu.

2

Karamelizirani luk priprema:
Narezati luk na trakice i staviti ga na prethodno zagrijanu tavu sa malo ulja da se dinsta. Kada luk malo otpusti dodati soli i šećer. Pirjati tako na laganoj vatri dok luk ne počne mjenjati boju i onda dodati žlicu aceta balsamica. Pirjati još 2 min i maknuti sa vatre.

3

Na tavu staviti malo ulja pustiti da se tava zagrije. Kada je tava zagrijana staviti češnjovku da se prži. Gotovu češnjovku narezati na ploškice.

4

Papriku i kupus narezati na tanke trakice, a cherry rajčicu na ploškice.

5

Priprema sendviča:
Hambi pecivo prerezati na pola i staviti list mozzarelle u doljni dio peciva i tako otklopljeno pecivo staviti u mikrovalnu pečnicu na 1 min da se mozzarella rastopi. Hambi pecivo izvaditi iz mikrovalne pečnice.
Na doljni dio peciva sa mozzarellom staviti ploškice češnjovki, na to staviti čvarke, pa karamelizirani luk. Zatim staviti zvijezdinu majonezu,charry rajčicu, papriku,kupus i rikolu. I na kraju dodati još jednom zvijezdinu majonezu. Poklopiti sa gornjim djelom hambi peciva i gozba može početi. U slast!

6

 1 kom. Češnjovka
 50 g Čvaraka
 1 lb Mozzarelle
 1 kom. Hambi pecivo
 Karamelizirani luk (1 luk, sol, šećer, aceto balsamico)
 Charry rajčica
 Rikola
 Kupus svježi
 Paprika babura crvena

NAMIRNICE

 1 kom. Češnjovka
 50 g Čvaraka
 1 lb Mozzarelle
 1 kom. Hambi pecivo
 Karamelizirani luk (1 luk, sol, šećer, aceto balsamico)
 Charry rajčica
 Rikola
 Kupus svježi
 Paprika babura crvena

Način pripreme

1

Pitanje zašto?
Kada sam razmišljala o hrvatskom sendviču misli su me odvele u prošlost i u djetinjstvo u ono vrijeme kada je baka na stol stavila češnjovke i čvarke, sva ona planinarenja i druženja koja su bila neizbježna bez češnjovki i čvaraka. I zašto ne spojit taj okus tradicije i stavit ga u sendvič. Kada ga probate znat ćete zašto sam odabrala baš ovaj sendvič. Okus tradicije uz zvijezda majonezu.

2

Karamelizirani luk priprema:
Narezati luk na trakice i staviti ga na prethodno zagrijanu tavu sa malo ulja da se dinsta. Kada luk malo otpusti dodati soli i šećer. Pirjati tako na laganoj vatri dok luk ne počne mjenjati boju i onda dodati žlicu aceta balsamica. Pirjati još 2 min i maknuti sa vatre.

3

Na tavu staviti malo ulja pustiti da se tava zagrije. Kada je tava zagrijana staviti češnjovku da se prži. Gotovu češnjovku narezati na ploškice.

4

Papriku i kupus narezati na tanke trakice, a cherry rajčicu na ploškice.

5

Priprema sendviča:
Hambi pecivo prerezati na pola i staviti list mozzarelle u doljni dio peciva i tako otklopljeno pecivo staviti u mikrovalnu pečnicu na 1 min da se mozzarella rastopi. Hambi pecivo izvaditi iz mikrovalne pečnice.
Na doljni dio peciva sa mozzarellom staviti ploškice češnjovki, na to staviti čvarke, pa karamelizirani luk. Zatim staviti zvijezdinu majonezu,charry rajčicu, papriku,kupus i rikolu. I na kraju dodati još jednom zvijezdinu majonezu. Poklopiti sa gornjim djelom hambi peciva i gozba može početi. U slast!

6

Bombastična sengulica