Print opcije:

Best Choice

 1 kom. Pileća prsa bez kože
 2 mala glavica Luk
 1 kom. Hambi pecivo
 1 mala glavica Češnjak
 1 žlica Med
 1 kom. Zdenka sir
 1 lb Cheddar sir
 1 žlica Soja umak
 1 žlica Zvijezda ketchup
 1 žličica Ocat (jabučni)
 1 žličica Smeđi šećer
 1 žlica Maslinovo ulje
 1 žličica Mljevena ljuta paprika
 Mljevena crvena paprika (slatka)
 Sol
 Kajenski papar
 3 list(a) Sezonska salata
 1 žlica Suncokretovo ulje
 Zvijezda majoneza
1

PRIPREMA BBQ UMAKA:
u zagrijanu posudu dodamo maslinovo ulje, soja umak, ketchup, ocat, smeđi šećer, mljevenu ljutu papriku, mljevenu crvenu papriku, sol, kajenski papar i na laganoj vatri miješamo dok smjesa ne postane kompaktna. Ostavimo sa strane da se ohladi.

2

PRIPREMA PILETINE:
U zagrijanu tavicu stavimo 1 žlicu suncokretovog ulja na koje dodamo glavicu luka rezanu na kolutiće. Na laganoj vatri dinstamo luk dok ne postane staklenast. Tada dodamo žlicu meda i dinstamo dok luk ne upije med.
Pileća prsa narežemo na komade veličine palca i dodamo u posudu s karameliziranim lukom. Kada piletina omekša dodamo BBQ umak (2/3) i dinstamo dok se piletina ne počne raspadati na dodir. Tavicu uklonimo s vatre i meso rastirgamo na sitne trakice.
Kada smo rastrgali piletinu, tavicu vratimo na vatru i dodamo ostatak BBQ umaka (1/3). Po potrebi i želji dodamo malo soli ili kajenskog papra.

3

SLAGANJE Best Choice-a:

Za početak prerežemo hambi pecivo.
Na donju krišku stavimo trokut Zdenka sira a na gornju stranu krišku cheddar sira. Pecivo zatim stavimo na par sekundi u mikrovalnu kako bi se sirevi rastopili i lakše razmazali po pecivu.
Na razmazani Zdenka sir stavimo sezonsku salatu narezanu na trakice i na to žlicom oblikujemo pljeskavicu rastrgane piletine. Na piletinu dodamo sviježi luk narezan na kolutiće.
Gornju stranu peciva obavezno namažemo debelim slojem ZVIJEZDA MAJONEZE i poklopimo.

:)

Sendvič je nastao kao rezultat igranja namirnicama.

Nutrition Facts

Servings 1