Bečarski divani

ShareTweetSave
1

Pecivo
Pšenično i raženo brašno pomiješajte , dodajte sol,kvasac, šečer, masl.ulje i toplu vodu. Umijesiti tvrđe tijestio i ostaviti na toplom da se tijesto diže oko 30 min. Tijesto samo prebaciti u lim za pečenje i peči na 200 stupnjeva dok ne porumeni.
Pecivo podijeliti na 4 šnite i popržiti na suhoj tavi.
Domaći pokulenac ili kulen narezati na tanke šnite.
Svježi sir pomiješati sa crvenom začinskom paprikom,dodati sitno nasjeckani list peršina.
Kiselu, pečenu Zvijezda papriku narezati na trakice i dodati joj žlicu punomasnog vrhnja.
Dodati salatu ,luk, kukuruz, sve po želji.
...i na kraju, Zvijezda majoneza !

2

Dobar tek !

3

Sendvič je spoj slavonske , tradicionalne kuhinje .

 150 g brašna (100g pšenično, 50g raženo)
 1 cup tople vode (oko 1 dcl, tijesto mora biti tvrđe)
 1 žličica maslinovog ulja
 malo soli, šečera i pola žlice suhog kvasca
 100 g svježeg sira u koji dodamo crvenu začinsku papriku i sitno sjeckani peršinov list, svježi
 zelena salata

NAMIRNICE

 150 g brašna (100g pšenično, 50g raženo)
 1 cup tople vode (oko 1 dcl, tijesto mora biti tvrđe)
 1 žličica maslinovog ulja
 malo soli, šečera i pola žlice suhog kvasca
 100 g svježeg sira u koji dodamo crvenu začinsku papriku i sitno sjeckani peršinov list, svježi
 zelena salata

Način pripreme

1

Pecivo
Pšenično i raženo brašno pomiješajte , dodajte sol,kvasac, šečer, masl.ulje i toplu vodu. Umijesiti tvrđe tijestio i ostaviti na toplom da se tijesto diže oko 30 min. Tijesto samo prebaciti u lim za pečenje i peči na 200 stupnjeva dok ne porumeni.
Pecivo podijeliti na 4 šnite i popržiti na suhoj tavi.
Domaći pokulenac ili kulen narezati na tanke šnite.
Svježi sir pomiješati sa crvenom začinskom paprikom,dodati sitno nasjeckani list peršina.
Kiselu, pečenu Zvijezda papriku narezati na trakice i dodati joj žlicu punomasnog vrhnja.
Dodati salatu ,luk, kukuruz, sve po želji.
...i na kraju, Zvijezda majoneza !

2

Dobar tek !

3

Sendvič je spoj slavonske , tradicionalne kuhinje .

Bečarski divani