Bećarev san

ShareTweetSave
1

Bećarev san sendvič je s domaćim kukuruznim pecivom koje sam sama zamijesila i ispekla. Za pecivo sam koristila 200 grama glatkog pšeničnog brašna, 200 grama kukuruznog brašna, 2,5 dcl mlijeka u kojem sam otopila jedan svježi kvasac sa žličicom šećera i brašna. U mješavinu za tijesto dodala sam jednu žličicu soli, pola dcl ulja i pola dcl jogurta. Nakon pečenja i hlađenja, pecivo je tostirano.
U sendviču se nalazi domaća dimljena slavonska krvavica pravljena na jesenskom kolinju koja leži na dva lista putar salate. Na njoj se nalazi svježi kravlji sir, rog paprika izrezana na kolutove, crveni luk mariniran u acetu balsamicu te zvijezda majoneza, u našem slučaju light.

 10 šnita domaća dimljena krvavica
 1 kom. domaće kukuruzno pecivo
 5 štapići domaći kravlji sir
 2 list(a) putar salata
 ½ kom. crvena rog paprika
 5 kriška marinirani crveni luk

NAMIRNICE

 10 šnita domaća dimljena krvavica
 1 kom. domaće kukuruzno pecivo
 5 štapići domaći kravlji sir
 2 list(a) putar salata
 ½ kom. crvena rog paprika
 5 kriška marinirani crveni luk

Način pripreme

1

Bećarev san sendvič je s domaćim kukuruznim pecivom koje sam sama zamijesila i ispekla. Za pecivo sam koristila 200 grama glatkog pšeničnog brašna, 200 grama kukuruznog brašna, 2,5 dcl mlijeka u kojem sam otopila jedan svježi kvasac sa žličicom šećera i brašna. U mješavinu za tijesto dodala sam jednu žličicu soli, pola dcl ulja i pola dcl jogurta. Nakon pečenja i hlađenja, pecivo je tostirano.
U sendviču se nalazi domaća dimljena slavonska krvavica pravljena na jesenskom kolinju koja leži na dva lista putar salate. Na njoj se nalazi svježi kravlji sir, rog paprika izrezana na kolutove, crveni luk mariniran u acetu balsamicu te zvijezda majoneza, u našem slučaju light.

Bećarev san