Barbino Zlato

ShareTweetSave
1

Poredajte sve namirnice za recept na jedno mjesto kako ne bi zaboravili na neku i imali sve pri ruci.

2

Izmiksajte zvijezda majonezu, kapare, malo limunovog soka i papar u mužaru s tučkom ili sa mikserom kako bi napravili sos. Po potrebi dodajte so ali budite oprezni jer kapari znaju biti jako slani.

3

Češanj češnjaka što sitnije isjeckajte ili zgnječite u presi za češnjak i pomješajte s maslacem.

4

Rajčicu izrežite na ploške, a kapulu što sitnije i sve ostavite da se kratko marinira u mješavini soli, papra, ekstra djevičanskog maslinovog ulja i limunovog soka.

5

Kruh i paški sir izrežite kao na slici. Potrudite se da šnite sira budu što tanje.

6

Unutarnje strane šnita premažite sosem od majoneze i kapara te na obje šnite poredajte sir. Pršut je dovoljno poredati samo na jednu šnitu.

7

Sklopiti sendvič i premazati gornju stranu kombinacijom maslaca i češnjaka. Budite velikodušni s maslacem!

8

Pržite sendvič na laganoj vatri prvo na strani premazanoj maslacem oko dvije minute. Budite oprezni i strpljivi, maslac lako može da izgori. Nakon jedne minute, dok se premazana strana prži, maslacem namažite nepremazanu stranu i okrenite sendvič. Strana koja se do tada pržila bi do tada trebala biti prelijepe zlatne boje i hrskava. Nakon što je i druga strana sendviča takva i sir se počeo topiti, uklonite sendvič s vatre.

9

Otvorite sendvič, stavite mariniranu rajčicu i kapulu i, po želji, još sosa od majoneze i kapara pa ponovo sklopite sendvič.

10

Uživajte!

 1 kom. Kruh od kiselog tijesta
 50 g Dalmatinski pršut
 80 g Paški sir
 5 žličica Maslac
 1 mala glavica Cesnjanj cesnjaka
 1 kom. Rajcica
 1 mala glavica Kapula
 20 g Kapari
 5 kom. Limun
 1 žličica Zvijezda ocat
 Sol
 Papar

NAMIRNICE

 1 kom. Kruh od kiselog tijesta
 50 g Dalmatinski pršut
 80 g Paški sir
 5 žličica Maslac
 1 mala glavica Cesnjanj cesnjaka
 1 kom. Rajcica
 1 mala glavica Kapula
 20 g Kapari
 5 kom. Limun
 1 žličica Zvijezda ocat
 Sol
 Papar

Način pripreme

1

Poredajte sve namirnice za recept na jedno mjesto kako ne bi zaboravili na neku i imali sve pri ruci.

2

Izmiksajte zvijezda majonezu, kapare, malo limunovog soka i papar u mužaru s tučkom ili sa mikserom kako bi napravili sos. Po potrebi dodajte so ali budite oprezni jer kapari znaju biti jako slani.

3

Češanj češnjaka što sitnije isjeckajte ili zgnječite u presi za češnjak i pomješajte s maslacem.

4

Rajčicu izrežite na ploške, a kapulu što sitnije i sve ostavite da se kratko marinira u mješavini soli, papra, ekstra djevičanskog maslinovog ulja i limunovog soka.

5

Kruh i paški sir izrežite kao na slici. Potrudite se da šnite sira budu što tanje.

6

Unutarnje strane šnita premažite sosem od majoneze i kapara te na obje šnite poredajte sir. Pršut je dovoljno poredati samo na jednu šnitu.

7

Sklopiti sendvič i premazati gornju stranu kombinacijom maslaca i češnjaka. Budite velikodušni s maslacem!

8

Pržite sendvič na laganoj vatri prvo na strani premazanoj maslacem oko dvije minute. Budite oprezni i strpljivi, maslac lako može da izgori. Nakon jedne minute, dok se premazana strana prži, maslacem namažite nepremazanu stranu i okrenite sendvič. Strana koja se do tada pržila bi do tada trebala biti prelijepe zlatne boje i hrskava. Nakon što je i druga strana sendviča takva i sir se počeo topiti, uklonite sendvič s vatre.

9

Otvorite sendvič, stavite mariniranu rajčicu i kapulu i, po želji, još sosa od majoneze i kapara pa ponovo sklopite sendvič.

10

Uživajte!

Barbino Zlato