Sendvič je sastavljen od matovilca, popečaka od krumpira, malenih čuftica u sosu od «jačem» umaku od rajčice, pečene rog paprike, klica rotkvice i majoneze.
1. Za ćuftice: Napraviti smjesu od mljevenog mesa kao za punjenu papriku (pomiješati mljeveno meso, riža, malo nasjeckanog luka, protisnuti režanj češnjaka, malo crvene paprike, mljevenog chillija i soli po želi i formirati ćuftice promjera oko 1,5 cm) potom pomiješati pasiranu rajčicu i kečap, malo soli i mljevenog chilija. Na malo ulja popržiti kratko ćuftice i kad se zarumene ih politi sa pripremljenim umakom od rajčice i dodati narezanu rog papriku. Po želji dodati i peršina. Na jako laganoj vatri (ili u pečnici poklopljeno na 160C) krčkati pola sata.
U pečnicu na 180C staviti drugu narezanu rog papriku (na masni papir, posoljenu, polivenu s malo maslinovog ulja) i peći cca 15 min
Za popečke od krumpira: naribati 2 krumpira na krupniji ribež, posoliti i ostaviti 10 min da pusti vodu. Dobro ocijediti krumpir i primiješati mu jaje, brašno, malo sjeckanog luka, malo soli i malo mljevenog chillija
Slaganje sendviča:
Na pecivo prvo namazati malo deblji sloj majoneze, potom posložiti matovilac, na njega popečke od krumpira pa ćuftice sa umakom. Na ćuftice složiti pečenu papriku i još jedan sloj majoneze. Na vrh nasložiti klice rotkvice za još malo ljutine.
Ovaj sendvić je odličan za ručak na putu, piknik i slično...bakina punjena paprika ali u sendviču
Servings 1