Babino zlato

ShareTweetSave
1

Ovaj sendvič mi je baka često radila dok sam bila mala, jer smo živjeli na selu i uvijek imali domaći pršut . I danas mi je omiljen, a ja ga sad radim mojoj djeci , samo što ga obogatilm zvijezda majonezom i raznim povrćem , sirom .....
Za domaće integralno pecivo treba nam : 2 dcl probiotic jogurta, 2 šalice od 2 dcl integralnog brašna , 1 žličica sode bikarbone, malo soli , 1 jaje , sjemenke : Mješati brašno, sodu, jogurt i jaje da se sve spoji. Nek tijesto malo odstoji 10-15 min pokriveno . Pećnicu ugrijati na 250 C . Žlicom vaditi tjesto na masni papir, u obliku kakav vi volite , malo ga poravnati te posuti sjemenkama , peći samo 5 min . Nek se pecivo ohladi . Slaganje sendviča : na pecivo namaži domaću skutu , malo majoneze i nasjeckan svježi luk , na to složi dalmatinski pršut sušen u dimnoj kužini kao kod bake , na to složi paški sir , na ovo opet zvijezda majoneza , pa salate , rajčice, krastavac, matovilac, crne masline na fete te poklopimo drugim dijelom peciva kojeg isto namažemo domaćom skutom i majonezom ... Probajte , sendvič je san snova , a mene uvijek vrati u djetinjstvo i sjeti na moju dragu baku ...dobar tek!

 150 g Dalmatinskog pršuta
 100 g Paški sir
 1 kom. mladog luka
 5 kom. crne masline
 1 cup mješane salate, matovilac, rotkvica, rajčica, krastavac
 1 kom. integralno pecivo
 100 g domaće skute

NAMIRNICE

 150 g Dalmatinskog pršuta
 100 g Paški sir
 1 kom. mladog luka
 5 kom. crne masline
 1 cup mješane salate, matovilac, rotkvica, rajčica, krastavac
 1 kom. integralno pecivo
 100 g domaće skute

Način pripreme

1

Ovaj sendvič mi je baka često radila dok sam bila mala, jer smo živjeli na selu i uvijek imali domaći pršut . I danas mi je omiljen, a ja ga sad radim mojoj djeci , samo što ga obogatilm zvijezda majonezom i raznim povrćem , sirom .....
Za domaće integralno pecivo treba nam : 2 dcl probiotic jogurta, 2 šalice od 2 dcl integralnog brašna , 1 žličica sode bikarbone, malo soli , 1 jaje , sjemenke : Mješati brašno, sodu, jogurt i jaje da se sve spoji. Nek tijesto malo odstoji 10-15 min pokriveno . Pećnicu ugrijati na 250 C . Žlicom vaditi tjesto na masni papir, u obliku kakav vi volite , malo ga poravnati te posuti sjemenkama , peći samo 5 min . Nek se pecivo ohladi . Slaganje sendviča : na pecivo namaži domaću skutu , malo majoneze i nasjeckan svježi luk , na to složi dalmatinski pršut sušen u dimnoj kužini kao kod bake , na to složi paški sir , na ovo opet zvijezda majoneza , pa salate , rajčice, krastavac, matovilac, crne masline na fete te poklopimo drugim dijelom peciva kojeg isto namažemo domaćom skutom i majonezom ... Probajte , sendvič je san snova , a mene uvijek vrati u djetinjstvo i sjeti na moju dragu baku ...dobar tek!

Babino zlato