Print opcije:

Americanino

 1 cup meksičkog graha iz konzerve
 1 cup zobenih pahuljica
 2 žlice začina za burgere (Kotany)
 1 kom. veće glavice luka
 1 kom. batata
 3 žlice kečapa
 1 kom. krastavac
 1 kom. paradajz
 1 kom. mladi luk
 1 cup matovilca
 2 kom. peciva za burgere
 ulje za prženje
 3 žlice Omegol majoneze
 1 cup ribanog kupusa, mrkve, iceberg salate i krastavca
1

Disclamer: prilikom stvaranja ovog sendviča nije stradala niti jedna životinja

2

Burgeri od graha
Pomješati sastojke: grah, zobene pahuljice, začini i sve dobro izgnječiti da se dobije kompaktna smjesa. Oblikovati 4 burgera i peći ih na teflonskoj tavici na malo ulja.

3

Pohani kolutići luka (onion rings)
Narezati luk na kolutiće debljine 1/2 cm.
U zdjelici ppomješati 1 žlicu brašna, 1 žličicu praška za pecivo, začina po želji(dimljena paprika, sol, biber, češnjak u prahu i sl.), 4-5 žlica vode da se dobije gusto tijesto kao za palačinke.
Uvaljati kolutiće luka u brašno, pa u tekuću smjesu i na kraju u mrvice. Pržiti u dubokom ulju.

4

Batat čips
Batat narezati na vrlo tanke ploške 1-2 mm i pržiti u dubokom ulju.
Vruće začiniti sa mješavinm začina po želji ili samo dobro posoliti.

5

Slaw salata
Šalica ribane mrkve, kupus, krastavaca i iceberg salate, sitno sjeckani mladi luk. Salatu lagano posoliti i začiniti sa malo octa. Dobro promješati sa 3-4 žlice Omegol majoneze.

6

Pecivo za burgere prerezati na 3 djela.
Na dva dijela staviti po žlicu slaw salate, burger od graha i namazati sa kečapom, pa gore staviti paradajz, krastavce i matovilac. Staviti jedan dio na drugi i poklopiti sa vrhom peciva. Burger učvrstiti štapićem za ražnjić na koji staviti kolutiće prženog luka a burger servirati uz čips od batata.
Uživati na najjače. And yes, it is vegan!

Nutrition Facts

Servings 1