Khaleesi

AutorTamara
ShareTweetSave
1

Sendvič dostojan svake kraljice i kralja!
Dobar tek!!

*Sastojci za dva sendviča kao sa slike.

2

PECIVO:
Nakon što se pomiješan kvasac s vodom i šećerom zapjeni, dodati ga u već prosijano brašno sa soli, dodati još ulje, vodu te zamijesiti tijesto.
Prebaciti na pleh ( sa papirom za pečenje) u kojem ćemo peći, rastanjiti dlanovima na 1,5 cm te izbosti vilicom.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 250°C, kad se korica uhvati, temperaturu smanjiti na 180°C i peći dok ne porumeni.

3

PUNJENJE:
Luk narezati na ploške i staviti pržiti. Gljive očistiti krpom (ne prati ili guliti) i narezati na ploške zajedno sa stabkama.
Kada je luk malo omekšao, dodati kokosov šećer. Sjediniti luk i šećer te dodati gljive.
Pred sam kraj posoliti i dodati tamari. Miješati još 1-2 min na blagoj vatri.

4

UMAK:
U Omegol majonezu dodati tartufatu i nutritivni kvasac te sjediniti sve sastojke.

5

SLAGANJE:
-sočno punjenje
-medvjeđi luk
-umak
-ploške krastavca

 6 g suhog kvasca
 200 ml tople vode
 1 žličica soli
 1 žličica šećera
 2 žlice ulja
 320 g brašna(tip 400)
 200 g šampinjona
 2 kom. luka
 1 žličica šećera kokosove palme
 2 žlice tamari umaka
 1,50 žličica tartufate (crna)
 2 žličica nutritivnog kvasca
 8 list(a) medvjeđeg luka
 ½ krastavca

NAMIRNICE

 6 g suhog kvasca
 200 ml tople vode
 1 žličica soli
 1 žličica šećera
 2 žlice ulja
 320 g brašna(tip 400)
 200 g šampinjona
 2 kom. luka
 1 žličica šećera kokosove palme
 2 žlice tamari umaka
 1,50 žličica tartufate (crna)
 2 žličica nutritivnog kvasca
 8 list(a) medvjeđeg luka
 ½ krastavca

Način pripreme

1

Sendvič dostojan svake kraljice i kralja!
Dobar tek!!

*Sastojci za dva sendviča kao sa slike.

2

PECIVO:
Nakon što se pomiješan kvasac s vodom i šećerom zapjeni, dodati ga u već prosijano brašno sa soli, dodati još ulje, vodu te zamijesiti tijesto.
Prebaciti na pleh ( sa papirom za pečenje) u kojem ćemo peći, rastanjiti dlanovima na 1,5 cm te izbosti vilicom.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 250°C, kad se korica uhvati, temperaturu smanjiti na 180°C i peći dok ne porumeni.

3

PUNJENJE:
Luk narezati na ploške i staviti pržiti. Gljive očistiti krpom (ne prati ili guliti) i narezati na ploške zajedno sa stabkama.
Kada je luk malo omekšao, dodati kokosov šećer. Sjediniti luk i šećer te dodati gljive.
Pred sam kraj posoliti i dodati tamari. Miješati još 1-2 min na blagoj vatri.

4

UMAK:
U Omegol majonezu dodati tartufatu i nutritivni kvasac te sjediniti sve sastojke.

5

SLAGANJE:
-sočno punjenje
-medvjeđi luk
-umak
-ploške krastavca

Khaleesi